Wanneer wilt u overnachten?

Ontdek het gastvrije Maastricht

Een verblijf in Dormio Hotel De Prins van Oranje staat garant voor de perfecte combinatie van stad en natuur! Het hotel bevindt zich op 10 minuten fietsen van het bruisende centrum van Maastricht en is gelegen op de prachtige Dousberg. Vanuit uw panoramakamer, -suite of -appartement heeft u een schitterend uitzicht over het prachtige Limburgse heuvellandschap en de Belgische grensstreek. In de stad Maastricht is natuurlijk heel veel te beleven. Maar ook de omgeving van Maastricht heeft veel moois voor u in petto. Ga op ontdekkingsreis en laat u verrassen door het gastvrije Maastricht en omgeving!

Verken Maastricht

Voordat u de omgeving van Maastricht gaat verkennen, wilt u wellicht eerst deze stad zelf beter leren kennen. Hoe leert u Bourgondisch Maastricht echt goed kennen? Neem plaats op één van de vele terrasjes, bijvoorbeeld op het gezellige Vrijthof, en bestel één van de lokale gerechten. 

Maar Maastricht heeft nog veel meer te bieden. De stad is een populaire bestemming voor een citytrip vanwege de grote afwisseling! Het staat bekend als een geliefde winkelstad met nieuwe winkelcentra zoals het Entre Deux en Mosae Forum. Maar sla ook vooral de historische binnenstad niet over tijdens een shopsessie. Hier vindt u, naast alle grote winkelketens, ook veel leuke, unieke winkeltjes. 

Stad met rijke historie

Maastricht, ofwel Mosa Trajectum, kent een rijke historie en is al 2000 jaar lang bewoond. De lange en veelbewogen geschiedenis is nog altijd goed terug te zien in het huidige straatbeeld met historische gebouwen, kerken en musea. Bekende bezienswaardigheden zijn de indrukwekkende Sint-Servaasbasiliek, de Sint Janskerk met haar karakteristieke rode toren, het gezellige Vrijthof, de typerende Sint Servaasbrug die wordt gezien als oudste nog bestaande brug in Nederland en de oude stadspoort Helpoort. Een leuke manier om de historie van Maastricht goed te leren kennen is tijdens een stadswandeling of boottocht. 

Boek hier uw verblijf >>>
Bron: www.maastrichtunderground.nl

Bron: www.maastrichtunderground.nl

Ga op ondergronds avontuur

Bent u niet bang uitgevallen en houdt u wel van een uitdaging diep onder de grond? Dan is Maastricht een perfecte bestemming voor u. Hier vindt u namelijk uitgebreid ondergronds gangenstelsel. Combineer uw verblijf in Dormio Hotel De Prins van Oranje met een bezoekje aan dit spectaculaire grotten- en gangenstelsel dat de Maastricht Underground wordt genoemd. Deze ‘underground’ bestaat uit Fort Sint Pieter, Grotten Noord, Grotten Zonneberg en de Kazematten. Bijzonder is dat de grotten en gangen door mensenhanden zijn uitgegraven. Het labyrint telde ooit ruim 20.000 gangen met een totale lengte van zo’n 200 kilometer. Nu is er nog 80 kilometer over. Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden voor een rondleiding.

Valkenburg

Op 20 minuten rijden van Maastricht ligt het prachtige en zeer levendige stadje Valkenburg aan de Geul. Valkenburg staat bekend om zijn historische stadskern, het heuvelachtige landschap en de vele activiteiten voor jong en oud. Daardoor trekt dit plaatsje jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Er zijn diverse mogelijkheden om Valkenburg op een leuke manier te ontdekken. Stap bijvoorbeeld in de enige kabelbaan die Nederland rijk is en geniet van het prachtige uitzicht over het stadje en de omgeving.

Gulpen

Op een half uurtje rijden van Dormio Hotel De Prins van Oranje ligt het plaatsje Gulpen, bekend van het gelijknamige bier en de Gulpener Berg uit de Amstel Gold Race. Gulpen is een echte wandelgemeente en is door haar centrale ligging in het Limburgse land ook het ideale gebied om fietsen en te mountainbiken. De gemeente Gulpen-Wittem telt een zestal kastelen en landhuizen die ook zeker een bezoekje waard zijn.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Drielandenpunt in Vaals

Op ongeveer 45 minuten van Maastricht vindt u het Drielandenpunt in Vaals. Het is natuurlijk een bijzondere plek waar Nederland, België en Duitsland samenkomen. Met een hoogte van 323 meter is het bovendien het hoogste punt van Nederland. U kunt er genieten van een heerlijke wandeling of op één van de uitkijktorens genieten van een fantastisch uitzicht op de drie landen. 

Ook leuk is het grootste en spannendste labyrint van Nederland. Al dolend zoekt u de weg naar het middelpunt, maar pas op voor de spontaan spuitende watermuren! Voor het labyrint wordt entree gevraagd.

 

Boek hier uw verblijf >>>

Stedentips in de omgeving: Sittard-Geleen, Aken en Hasselt

Bezoekt u liever een grote stad? In de buurt van Maastricht kunt u ook kiezen voor een stedentrip naar Sittard-Geleen,  Aken, Hasselt, Bilzen of Heerlen. Ideaal om lekker te winkelen, maar vooral ook om veel te weten te komen over de historie van deze steden. 

 

Lees meer over de omgeving >>

Taxivervoer

Dormio Hotel De Prins van Oranje is goed bereikbaar per taxi. Hiervoor werken we samen met een vaste, betrouwbare partner. Voor een ritje van of naar bijvoorbeeld het Vrijthof, het centraal station in Maastricht of het congres- en beurzencentrum MECC kunt u terecht bij Taxi Royal. Onze receptiemedewerkers bestellen graag voor u een taxi naar één van de hotspots in de buurt.

 

Boek nu uw verblijf >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


  • Onze scherpste aanbiedingen
  • De leukste tips
  • Het laatste vakantienieuws
[alt text]