Wanneer wilt u overnachten?

Ontdek bruisend en bourgondisch Maastricht

Hoe leert u het bruisende en bourgondische Maastricht echt goed kennen? Door de Maastrichtse binnenstad te verkennen aan de hand van gezellige, leerzame proeverijen en workshops. U kunt hiervoor inschrijven bij de receptie van Dormio Hotel De Prins van Oranje.

Bierproeverij

Wilt u bijzondere speciaalbieren ontdekken tijdens een leuk uitje naar het centrum van Maastricht? Dat kan in Bar/Bistro ‘Pieke Potloed’ onder de bezielende leiding van de Maastrichtse bieroloog David van Therm. U kunt kiezen voor de volgende proeverijen, met hapjes.

 • Rondje Brand bier (5 stuks, €25,50 p.p.)
 • Rondje Abdijbieren (5 stuks, €27,50 p.p.)
 • Rondje Trappisten (4 stuks, €37,50 p.p.)

Voor 8 tot max. 25 personen.

Wijnproeverij in Maastricht

Maak onder leiding van vinoloog Maurice kennis met wijnen uit de wat koelere klimaten, met name uit de Euregio. Kijk, ruik en proef de bijzondere wijnen die hij heeft geselecteerd.

 • Prijs op 1 locatie in Maastricht: €30 p.p. (duur 2,5 uur).
 • Wijntour met bus langs diverse wijngaarden in de regio. Prijs €65,- p.p. (duur: 4 uur).
Speciaalbieren Dormio Resort Maastricht
Foodtour Dormio Resort Maastricht

Cocktail Workshop Maastricht

Wilt u weten hoe u de lekkerste cocktails kunt maken? In een 2,5 uur durende workshop leert u over het ontstaan van de cocktail en leert u diverse bereidingswijzen. En… u mag ze proeven! Als u deze cocktailworkshop heeft gevolgd, wordt u voortaan op elk feest uitgenodigd! U maakt kennis met de:

-Classic Mojito

-Pimm’s Bowl

-43 of Disaronno Sour

 

De kosten bedragen €25.- p.p.

Foodtour door Maastricht

In deze ‘Mestreechter’ Foodtour wandelt u door het gezellige centrum van de stad en proeft u van de typische hapjes en drankjes die Maastricht u te bieden heeft. Zo komt u langs alle toeristische toppers van Maastricht met 4 culinaire tussenstops. De kosten hiervoor bedragen €39,50 p.p.

Happen en Trappen

Proef Maastricht met de fiets! Een Bourgondische fietstocht die u langs alle leuke bezienswaardigheden en plekjes van Maastricht voert. Een sportief en recreatief uitje onder leiding van een gids. Deelname vanaf €27,50 p.p., exclusief eventuele fietshuur.

Karaoke met bierproeverij

Nederlands bier en Nederlandse liedjes: de ideale combinatie voor een karaokeavond. Geniet van een seizoensgebonden bierproeverij in Maastricht met kleine beerbites en karaoke als afsluiter. Deelname van 6 tot 25 personen. Prijs €15,- p.p.

Coffee workshop

En coffee workshop onder leiding van een prijswinnende barista. Onder het genot van Limburgse vlaai wordt u ingevoerd in de geheimen van de koffieboon en het koffie maken. Deelname van min 5 tot maximaal 15 personen. Prijs €20,- p.p.

Quizlunch of quizdiner

Test uw kennis over muziek, sport en cultuur in 70 vragen tijdens een heerlijke quizlunch of 3-gangen quizdiner op een bijzondere locatie in de Maastrichtse binnenstad. Met volle mond praten mag en… er zijn leuke prijzen te winnen! Prijs: €30,- p.p. voor diner, lunch: op aanvraag.

Salsaworkshop én tapas

Eerst de heupen los en voetjes van de vloer en daarna lekker eten. Goed plan toch? Begin de middag met een swingende salsaworkshop in Danscentrum Bernaards om daarna de calorieën weer gezellig aan te vullen met heerlijke tapas in café Madrid, inclusief een kan sangria van het huis!

 

Elke zaterdag combideal à € 41,- p.p.

Elke zaterdag tapaslunch in café Madrid vanaf 12:00 uur met aansluitend een salsaworkshop bij Bernaards. Informeer bij de receptie naar de combideal.

 

Alleen tapas eten? 

In café Madrid: menu à €23,50 p.p. (inclusief een kan sangria).

Tapas met salsa- of zumbaworkshop

Volg een swingende salsa- of zumbaworkshop bij Danscentrum Bernaards in Maastricht van maandag t/m vrijdag vanaf 11.00 uur en op zaterdag vanaf 14.00 uur.

 

Kosten €22,50 p.p., inclusief welkomstdrankje (koffie/thee/fris).

 

Feestje vieren?

Ook dat kan bij Danscentrum Bernaards. Voor 80 tot 400 personen, themafeesten naar wens, eventueel inclusief dj’s en catering. Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden.

Running Tours Maastricht

Lekker hardlopend Maastricht verkennen? Absoluut de moeite waard!

 • Highlight running tour: ca. 6 km (1,5 uur)
 • Trailrunning tour: vanaf 5 tot 18 km
 • Combitour (City + St. Pietersberg): ca. 11 km

 

De running tours zijn voor 1 tot 25 personen. De deelnemers bepalen gezamenlijk het looptempo.

Afhankelijk van de groepsgrootte krijgt u alle informatie al lopend, of bij alleen bij diverse mooie stopplaatsen.

 

Tijden en tarieven

Zaterdag en zondag: 10.00 uur, dinsdag en donderdag: 18.00 uur.
-Prijs: € 35,- (1-2 personen), € 90,- voor groepen t/m 8 personen)
-Privétour: 1-2 personen € 45,-, afstand en tijdstip in overleg.

Wake up to make-up!

Samen met een vriend(in)en, moeder, collega’s, familie óf alleen de dag goed en positief beginnen? Start je dag dan met een prachtige make-up met handige tips & tricks bij VISAVIE. In de tussentijd geniet je van een heerlijk ontbijt of lichte lunch met bubbels, waarna jullie dag in Maastricht stralend kan beginnen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden neem dan gerust contact met ons op. Make-up is Fun & Fabulous.

Meer informatie en reserveren

Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten kunt u terecht bij de receptie van Dormio Hotel De Prins van Oranje. Voor deelname dient u tijdig te reserveren. Bel 043 204 30 80 of mail: receptie@resortmaastricht.nl.

 

Terug naar Omgeving Maastricht >>>

Blijf op de hoogte


Schrijf u nu in voor onze Dormio nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van:


 • Onze scherpste aanbiedingen
 • De leukste tips
 • Het laatste vakantienieuws
[alt text]